Tříbarevný koláč z dvojího těsta

Recepty, Moučníky

Suroviny

Tmavé těsto:
30 dkg polohrubé mouky
15 dkg cukru krupice
15 dkg rozpuštěného másla (Hery...)
2 celá vejce
5 lžic studené vody
2 lžíce kakaa
1/2 prášku do pečiva
Světlé těsto:
20 dkg cukru krupice
3 žloutky
4 lžíce studené vody
(sníh ze 3 bílků)
20 dkg polohrubé mouky
100 ml oleje
1/4 prášku do pečiva
Náplň:
3-4 tvarohy
cukr
mléko
vanilka
citronova kůra i šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Tmavé těsto: Vše řádně zpracovat v tužší těsto, dát na vymazaný a vysypaný plech (nebo silikonovou fólii) a mokrou rukou rozetřít po plechu. Na tmavé těsto dát umíchanou tvarohovou náplň, na tvaroh nalít světlé těsto.

  2. Světlé těsto: Ušlehat cukr, žloutky, přidat studenou vodu, mouku, olej, prášek do pečiva a opatrně vmíchat sníh z bílků.

  3. Pečeme při 180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!