Honzovy vdolky
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 50 g vody
- 10 g cukru
- 10 g měkkého sádla
- 1-2 lžičky rumu
- špetka soli
- strouhaná citrónová kůra
- 100 g hladké mouky
- 3-5 g droždí
- (Asi nikdo nebude dělat tak malé množství těsta, ze kterého pak jsou tři vdolky.My jsme si doma vyrobili trojnásobné množství, ze 150 g vody, 30 g cukru, 30 g sádla, lžíce rumu, špetky soli, 12 g droždí a 300 g mouky.)
- Náplň:
- 250 g tvarohu
- 2-3 lžíce mléka
- 2-3 lžíce cukru (nebo sáček vanilkového cukru)
- (Ti, kdo rádi tvaroh pevnější, můžou přidat lžíci pudinku Creme Olé.)
Postup Honzovy vdolky
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě s cukrem necháme vzejít droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto.
U nás ho vymísil robot, po nakynutí jsem ho jen propracovala, rozdělila na 9 dílů a každého udělala bulku. Všechny jsem je nechala asi 10 minut na lince odpočinout a zatím umíchala tvarohovou náplň.
Odpočívající kousky těsta zatím malinko nakynuly - rukou je roztáhneme na nižší ovál a pomaleji v horkém tuku z obou stran smažíme.
Hotové vdolky silně potřeme tvarohem, ozdobíme dobrou marmeládou a ovocem (někdo má rád nahoru i šlehačku) a ještě teplé podáváme.