Tvarohové Honzovy buchty
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 80 g droždí nebo 2 sáčky sušeného
- 100-200 g krupicového cukru podle toho, kdo jak má rád sladké
- 500 ml mléka
- 1 kg hladké mouky
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 4 ks žloutků
- strouhaná kůra z jednoho citronu
- 300 g másla do těsta
- máslo na vymazání pekáče asi 100 g a na potření
- 2 špetky soli
- Na náplň:
- 500 g tvarohu
- 1 ks vejce
- 200 g krupicového cukru
- špetka skořice
- 150 ml mléka
Postup Tvarohové Honzovy buchty
Postup přípravy receptu
-
Droždí rozdrobte nebo vysypte do mísy, přisypte 2 lžíce cukru přimíchejte asi půlku z nachystaného mléka (vlažné) a zaprašte dvěma lžícemi mouky. Mísu dejte na teplé místo na 30 minut a nechte kvásek vykynout.
Do mísy prosejte mouku, přisypte zbylý krupicový cukr, vanilkový cukr a dvě špetky soli. Přilijte vykynutý kvásek, žloutky, citronovou kůru, rozpuštěné máslo i zbylé vlažné mléko. Vypracujte měkké těsto, které se nelepí na stěnu mísy. Mísu přikryjte utěrkou a nechte těsto na teplém místě asi hodinu kynout.
Náplň: Tvaroh utřete s vajíčkem cukrem, mlékem a troškou skořice na hladký krém.
Těsto vyndejte na pomoučený vál, rozválejte na plát silný asi 0,5 cm a nakrájejte na čtverečky. Na každý čtvereček dejte lžičku náplně. Okraje spojte k sobě a vytvarujte něco jako kuličku.
Buchty skládejte těsně vedle sebe do máslem vymazaného pekáče a ještě potřete rozpuštěným máslem, aby se neslepily.
Troubu předehřejte na 200 °C. Buchty nechte v pekáči ještě 20 minut kynout a poté je vložte do trouby. Po pěti minutách snižte teplotu o dvacet stupňů a půl hodiny dopékejte.
Před podáváním je pocukrujte moučkovým cukrem.