Pohankový salát se zeleninou a oregánem
Recepty, SalátySuroviny
- 200 g pohanky (podle chuti - mechanicky nebo termicky loupaná)
- zelený hlávkový salát (jakýkoliv)
- 150 g cherry rajčat
- (10 cm) kousek pórku
- 1/2 okurky
- 2 hrsti kukuřice
- 2 lžíce čerstvých lístků oregana
- Zálivka:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce bílého vinného octa
- pepř
- sůl
- špetka cukru
- 1 chilli paprička (nemusí být)
Postup Pohankový salát se zeleninou a oregánem
Postup přípravy receptu
-
Pohánku zalejeme vriacou vodou tak, aby bola ponorená (len tesne nad povrch pohánky), zakryjeme a strčíme do perín (paplóna a pod.). Necháme 25 minút bobtnať.
Pohánku zmiešame s na polovice narezanými paradajkami, na kocky narezanou uhorkou, na kolieska narezaným pórom, kukuricou a lístočkami oregana.
Všetky ingrediencie na zálievku prešľaháme a vmiešame do šalátu.
Na misu rozložíme listy šalátu a doprostred uložíme pohánkový šalát.