Pohankový salát se zeleninou a oregánem

Recepty, Saláty

Suroviny

200 g pohanky (podle chuti - mechanicky nebo termicky loupaná)
zelený hlávkový salát (jakýkoliv)
150 g cherry rajčat
(10 cm) kousek pórku
1/2 okurky
2 hrsti kukuřice
2 lžíce čerstvých lístků oregana
Zálivka:
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa
pepř
sůl
špetka cukru
1 chilli paprička (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Pohánku zalejeme vriacou vodou tak, aby bola ponorená (len tesne nad povrch pohánky), zakryjeme a strčíme do perín (paplóna a pod.). Necháme 25 minút bobtnať.

  2. Pohánku zmiešame s na polovice narezanými paradajkami, na kocky narezanou uhorkou, na kolieska narezaným pórom, kukuricou a lístočkami oregana.

  3. Všetky ingrediencie na zálievku prešľaháme a vmiešame do šalátu.

  4. Na misu rozložíme listy šalátu a doprostred uložíme pohánkový šalát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!