Jehněčí kýta s pohankovým kubou
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 600 g jehněčí kýty
- 4 stroužky česneku
- 80 g uzené slaniny
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- 2 snítky tymiánu
- Pohankový kuba:
- 100 g pohanky
- hrst sušených hub
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- kmín
- majoránka
- sůl
- pepř
- olej
Postup Jehněčí kýta s pohankovým kubou
Postup přípravy receptu
-
Jahňacie stehno narežeme na menšie kusy a prešpikujeme cesnakom a slaninou. Uložíme do pekáča. Mäso osolíme a okoreníme.
Do pekáča vložíme tymián a na kolieska nakrájanú cibuľu. Podlejeme trocha vodou a zakryté dusíme v rúre domäkka. Potom odkryjeme a ešte 10 min zapečieme.
Pohánku zalejeme dvojnásobným množstvom vriacej vody, zakryjeme a dáme na 30 min do perín.
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, vložíme huby a restujeme pomaly asi 10 min. Ak treba, podlejeme 1 lyžicou vody, ale ja to nerobím.
Vmiešame pohánku, ochutíme majoránkou, soľou, rascou a korením a prehrejeme.
Na tanieri servírujeme pohánku a jahňacie stehno.