Rebarborový džem se zázvorem

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2 kg očištěné rebarbory
2 kg cukru
šťáva ze 2 citrónů
kůra ze 2 citrónů
100 g kandovaného zázvoru
4 cm čerstvého zázvoru
3 balení Gelfixu 2:1

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru očistíme a nakrájíme na centimetrové kousky.

  2. Dáme do hrnce a promícháme s cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou, šťávou z citrónů, gelfixem, nastrouhaným čerstvým zázvorem a nadrobno pokrájeným kandovaným zázvorem.

  3. Necháme do druhého dne odpočinout. Občas promícháme.

  4. Druhý den část rebarbory v hrnci ponorným mixerem nahrubo rozmixujeme.

  5. Směs přivedeme pomalu k varu a vaříme 20 minut.

  6. Horkou marmeládu naplníme do sterilovaných skleniček, uzavřeme víčkem a obrátíme dnem vzhůru do vychladnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!