Třešňovo - rebarborový sorbet
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g vypeckovaných třešní
- 130 g oloupané rebarbory
- 2 plátky z bio citronu
- 50 g krupicového cukru - dle potřeby
- 1/2 vanilkového cukru
- 350 g vody
- 1/2 lžíce tuzemáku
Postup Třešňovo - rebarborový sorbet
Postup přípravy receptu
-
Třešně, rebarboru nakrájenou na plátky, 2 plátky citronu, cukr a vanilkový cukr zalijeme vodou a vše za občasného promíchání povaříme. Odstavíme, rozmixujeme a propasírujeme přes řidší síto. Tím se zbavíme zbytku slupek. Pak přidáme tuzemák, promícháme a necháme opravdu důkladně vychladit.
Směs vlijeme do výrobníku zmrzliny - strojku, postupujeme dle návodu daného přístroje.