Sulc - huspenina z kuřecí polévky, za pár korun
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 500 ml kuřecího vývaru (vařila jsem z 1 kg kuřecího skeletu)
- 200 ml vody (převařené, horké)
- 10 g čiré sypké želatiny (1 sáček Stilla Dolce)
- 1 mrkev (nadrobno nakrájená uvařená, můžeme vynechat)
- maso ze skeletu (na menší kousky nakrájené uvařené)
- 1 lžíce libečku (nasekaného)
- 1 lžíce petrželky (nasekaného)
- sůl
- mletý pepř
- silikonové, nebo jiné druhy formiček, nebo misek
Postup Sulc - huspenina z kuřecí polévky, za pár korun
Postup přípravy receptu
-
Do menšího kastrůlku dáme převařit 200 ml vody a odstavíme z ohně.
Po 5 minutách vsypeme želatinu, vidličkou dobře promícháme a necháme 10 minut nabobtnat.
Mezitím nakrájíme obrané maso ze skeletu a pokud nám nevadí vařená mrkev, tak tu nakrájíme na drobné kostičky.
Ohřejeme polévku, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a přidáme nakrájené suroviny.
Želatinu v kastrůlku znovu vidličkou prošleháme a přidáme do hrnce. Přisypeme nakrájené bylinky, všechno promícháme a nalijeme do formiček.
Pokud použijeme jiný materiál, než je silikon, tak je lepší, když formičky (misky) vyložíme potravinářskou folií, nebo svačinovým igelitovým sáčkem.
Dáme do lednice alespoň na 5 hodin zatuhnout. Poté z formičky vyklopíme na talíř. Můžeme lehce, každý podle své chuti pokropit octem naředěným vodou, posypat cibulkou a konzumovat s pečivem.