Sulc - huspenina z kuřecí polévky, za pár korun

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

500 ml kuřecího vývaru (vařila jsem z 1 kg kuřecího skeletu)
200 ml vody (převařené, horké)
10 g čiré sypké želatiny (1 sáček Stilla Dolce)
1 mrkev (nadrobno nakrájená uvařená, můžeme vynechat)
maso ze skeletu (na menší kousky nakrájené uvařené)
1 lžíce libečku (nasekaného)
1 lžíce petrželky (nasekaného)
sůl
mletý pepř
silikonové, nebo jiné druhy formiček, nebo misek

Postup přípravy receptu

  1. Do menšího kastrůlku dáme převařit 200 ml vody a odstavíme z ohně.

  2. Po 5 minutách vsypeme želatinu, vidličkou dobře promícháme a necháme 10 minut nabobtnat.

  3. Mezitím nakrájíme obrané maso ze skeletu a pokud nám nevadí vařená mrkev, tak tu nakrájíme na drobné kostičky.

  4. Ohřejeme polévku, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a přidáme nakrájené suroviny.

  5. Želatinu v kastrůlku znovu vidličkou prošleháme a přidáme do hrnce. Přisypeme nakrájené bylinky, všechno promícháme a nalijeme do formiček.

  6. Pokud použijeme jiný materiál, než je silikon, tak je lepší, když formičky (misky) vyložíme potravinářskou folií, nebo svačinovým igelitovým sáčkem.

  7. Dáme do lednice alespoň na 5 hodin zatuhnout. Poté z formičky vyklopíme na talíř. Můžeme lehce, každý podle své chuti pokropit octem naředěným vodou, posypat cibulkou a konzumovat s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!