Vepřové maso na máslové dýni a mrkvi (vhodné i pro bezlepkovou dietu)
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřové maso
- máslová dýně
- mrkev
- pórek
- olivový olej
- sojová omáčka Tamari
- sůl
- pepř
- šťáva z limetky
- hraška na zahuštění
Postup Vepřové maso na máslové dýni a mrkvi (vhodné i pro bezlepkovou dietu)
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na nudličky, zakapeme sojovou omáčkou Tamari, lehce osolíme, opepříme a promícháme.
Máslovou dýni nakrájíme na kostky, zakapeme šťávou z limetky (cca půl limetky na 1/2 máslové dýně) a promícháme.
Necháme cca 10-15 minut odležet.
Mrkev nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka.
Na oleji orestujeme nakrájený pórek a přidáme maso. Chvíli necháme, aby se pěkně zatáhlo.
Přidáme dýni a mrkev, promícháme. Zalijeme vařící vodou (může být i vývar) a dusíme do měkka.
Když je maso i zelenina měkké, můžeme případně dochutit solí a pepřem. Omáčku zahustíme hraškou.