Vepřové maso na máslové dýni a mrkvi (vhodné i pro bezlepkovou dietu)

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové maso
máslová dýně
mrkev
pórek
olivový olej
sojová omáčka Tamari
sůl
pepř
šťáva z limetky
hraška na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky, zakapeme sojovou omáčkou Tamari, lehce osolíme, opepříme a promícháme.

  2. Máslovou dýni nakrájíme na kostky, zakapeme šťávou z limetky (cca půl limetky na 1/2 máslové dýně) a promícháme.

  3. Necháme cca 10-15 minut odležet.

  4. Mrkev nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka.

  5. Na oleji orestujeme nakrájený pórek a přidáme maso. Chvíli necháme, aby se pěkně zatáhlo.

  6. Přidáme dýni a mrkev, promícháme. Zalijeme vařící vodou (může být i vývar) a dusíme do měkka.

  7. Když je maso i zelenina měkké, můžeme případně dochutit solí a pepřem. Omáčku zahustíme hraškou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!