Zelí s cuketou - třetinové
Recepty, PřílohySuroviny
- 500 g kysané zelí
- 1 sklenice marinovaného zelí
- 500 g cukety
- 2 střední cibule
- kmín podle chuti
- lžička cukru
- olej (na smažení cibule)
- 1 strouhaný syrový brambor na zahuštění - lze zahustit podle zvyklostí
- špetka soli
- vinný ocet na dochucení - lze použit i normální nebo jablečný ocet
Postup Zelí s cuketou - třetinové
Postup přípravy receptu
-
Oba druhy zelí překrájíme a dáme do kastrolu.
Část nálevů přilejeme k zelí - zbytek si uchováme pro případné dochucování.
Cuketu nastrouháme a přidáme do kastrolu se zelím, přilijeme vodu a dusíme pod pokličkou cca 20 minut. Po 5 minutách přidáme jemně nastrouhaný brambor.
Cibuli nakrájíme na kostičky a na pánvi osmažíme - po zesklovatění cibule přidáme lžičku cukru a smažíme, až karamelizuje.
K dušenému zelí přidáme osmaženou cibulku a podle chuti ochutíme nálevem z obou druhů zelí, octem, špetkou cukru.