Celerovo-žampionová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 celer
2 větší žampiony
1 vejce
1 cibule
1 hrnek mléka
2 stroužky česneku
1 šálek mléka
sůl
pepř
Na jíšku:
hladká mouka
máslo
Na knedlíčky:
1 vejce
1 žampion
2 polévkové lžíce strouhaného sýru
10 dkg másla
strouhanka na zahuštění
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme máslo, necháme rozpustit a zasypeme hladkou moukou. Když je jíška mírně tmavá přidám nastrouhaný celer a cibuli. Lehce orestuji a zaliji vodou.

  2. Přidám nakrájené žampiony, osolím, mírně opepřím a povařím. Přidám šálek mléka,česnek a knedlíčky a ještě chvilku povařím. Nakonec rozkvedlám vejce a nechám srazit. Podáváme s krutony.

  3. Knedlíčky: Žampiony nasekáme na drobno, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme knedlíčky (pokud je konzistence drobivá, naředíme mlékem nebo naopak zahustíme strouhankou).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!