Králičí hašé

Recepty, Jiné maso

Suroviny

3 -4 králičí hřbety nebo žebra
2 vejce
3-4 stroužky česneku
majoránka
sůl
pepř
petržel nať
1 dl bílého vína
mléko podle potřeby
sádlo na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Králičí hřbety nebo žebra uvaříme. Maso obereme a pomeleme.

  2. Přidáme 2 vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a nať petrželky. Nakonec přilijeme víno.

  3. Všechno pořádně promícháme a vytvoříme kompaktní směs. Podle potřeby můžeme trochu zředit mlékem, ale jen pokud je to příliš husté, víno by mělo stačit.

  4. Pekáček hustě vymažeme sádlem a dáme do něj králičí směs.

  5. Pečeme v troubě, vyhřáté na cca 200-220 stupňů, 30-40 minut.

  6. Podáváme s brambory, bramborovou kaší, kysaným zelím, okurkami...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!