Králičí hašé
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 3 -4 králičí hřbety nebo žebra
- 2 vejce
- 3-4 stroužky česneku
- majoránka
- sůl
- pepř
- petržel nať
- 1 dl bílého vína
- mléko podle potřeby
- sádlo na vymazání pekáčku
Postup Králičí hašé
Postup přípravy receptu
-
Králičí hřbety nebo žebra uvaříme. Maso obereme a pomeleme.
Přidáme 2 vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a nať petrželky. Nakonec přilijeme víno.
Všechno pořádně promícháme a vytvoříme kompaktní směs. Podle potřeby můžeme trochu zředit mlékem, ale jen pokud je to příliš husté, víno by mělo stačit.
Pekáček hustě vymažeme sádlem a dáme do něj králičí směs.
Pečeme v troubě, vyhřáté na cca 200-220 stupňů, 30-40 minut.
Podáváme s brambory, bramborovou kaší, kysaným zelím, okurkami...