Jablečné wafle se skořicovou šlehačkou

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

Těsto:
3 vejce
100 g másla
3 lžíce rumu
200 g nahrubo nastrouhaných jablek
špetka soli
150 g polohrubé mouky
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
Šlehačka:
250 ml smetany ke šlehání
2 lžičky moučkového třtinového cukru
1 lžička skořice

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky rozmícháme s rozpuštěným máslem, špetkou soli a rumem. Pak přimícháme jablka a mouku promíchanou s kypřícím práškem.

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně zamícháme do těsta. V rozehřátém waflovači postupně upečeme čtyři wafle.

  3. Smetanu ochutíme třtinovým cukrem a skořicí a ušleháme dotuha. Wafle doplníme šlehačkou a libovolným ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!