Celerovo-žampionová krémová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

150 g celeru
2 řapíky řapíkatého celeru
200 g žampionů
kuřecí vývar
1 cibule
2 PL másla
200 ml smetany na vaření
sůl
podle chuti čerstvý mletý pepř
zelená petrželka
Na jíšku:
máslo
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu si očistíme. Cibuli nakrájíme nejemno, řapíky celeru na tenké proužky. Celer a žampiony nastrouháme na nudličky.

  2. Do kastrolu dáme rozehřát máslo a orestujeme si cibulku. Na orestovanou cibulku přidáme nejdříve řapíkatý celer a necháme asi 2 minuty restovat. Dále dáme celer, žampiony a ještě chvilku necháme restovat.

  3. Zalijeme vývarem a vaříme asi 20. min. Rozmixujeme ponorným mixérem. Přilijeme smetanu, je-li potřeba tak zahustíme jíškou a necháme provařit. Dochutíme solí, pepřem a nasekanou zelenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!