Celerovo-žampionová krémová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 150 g celeru
- 2 řapíky řapíkatého celeru
- 200 g žampionů
- kuřecí vývar
- 1 cibule
- 2 PL másla
- 200 ml smetany na vaření
- sůl
- podle chuti čerstvý mletý pepř
- zelená petrželka
- Na jíšku:
- máslo
- hladká mouka
Postup Celerovo-žampionová krémová polévka
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu si očistíme. Cibuli nakrájíme nejemno, řapíky celeru na tenké proužky. Celer a žampiony nastrouháme na nudličky.
Do kastrolu dáme rozehřát máslo a orestujeme si cibulku. Na orestovanou cibulku přidáme nejdříve řapíkatý celer a necháme asi 2 minuty restovat. Dále dáme celer, žampiony a ještě chvilku necháme restovat.
Zalijeme vývarem a vaříme asi 20. min. Rozmixujeme ponorným mixérem. Přilijeme smetanu, je-li potřeba tak zahustíme jíškou a necháme provařit. Dochutíme solí, pepřem a nasekanou zelenou petrželkou.