Kachní játra na na cibulce, baby špenátu a slanině
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g kachních jater
- 1 větší cibulka
- 150 g slaniny (anglická nebo jiná slanina)
- kachní sádlo
- sojová omáčka
- worcester
- 6-8 lístků baby špenátu
Postup Kachní játra na na cibulce, baby špenátu a slanině
Postup přípravy receptu
-
Játra kuchyňsky upravíme a zprudka s obou stran na kachním sádle orestujeme.
Baby špenát omyjeme, zbavíme stonků, krátce spaříme a vhodíme jej na pánev k jatrům orestovat. Přikápneme sojovou omáčku, worcester a zamícháme.
Kachní játra se špenátem z pánve vyjmeme a dáme stranou nebo je dáme do trouby dál ohřát na cca 50 stupňů tak, aby nám vše nevychladlo.
Mezitím na druhé pánvičce orestujeme pokrájenou cibulku a slaninu na rozehřátém oleji.
Když je cibulka i slanina dozlatova orestovaná, přidáme zpět do této pánve změklá játýrka se špenátem, promícháme a podáváme s dozlatova opečeným bramborem.