Kachní játra na na cibulce, baby špenátu a slanině

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g kachních jater
1 větší cibulka
150 g slaniny (anglická nebo jiná slanina)
kachní sádlo
sojová omáčka
worcester
6-8 lístků baby špenátu

Postup přípravy receptu

  1. Játra kuchyňsky upravíme a zprudka s obou stran na kachním sádle orestujeme.

  2. Baby špenát omyjeme, zbavíme stonků, krátce spaříme a vhodíme jej na pánev k jatrům orestovat. Přikápneme sojovou omáčku, worcester a zamícháme.

  3. Kachní játra se špenátem z pánve vyjmeme a dáme stranou nebo je dáme do trouby dál ohřát na cca 50 stupňů tak, aby nám vše nevychladlo.

  4. Mezitím na druhé pánvičce orestujeme pokrájenou cibulku a slaninu na rozehřátém oleji.

  5. Když je cibulka i slanina dozlatova orestovaná, přidáme zpět do této pánve změklá játýrka se špenátem, promícháme a podáváme s dozlatova opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!