Krokety z hub a ovesných vloček

Recepty, Houby

Suroviny

2 šálky ovesných vloček
1 lžíce másla
1 malá cibule
3 šálky drobně nakrájených čerstvých hub
2 vejce
1 lžíce usekané petrželové natě
sůl
strouhaná houska dle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vločky povaříme v osolené vodě asi 8 minut dohusta.

  2. Na másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme petrželovou nať, houby, osolíme a dusíme doměkka.

  3. Pak houby přidáme k vločkám, přimícháme žloutky a podle potřeby zahustíme strouhankou.

  4. Na prkénku posypaném strohanou houskou tvoříme krokety, obalíme je v rozšlehaných bílích. Podáváme se saláty.

  5. Je to z kuchařky z roku 1967 a moc dobré. A manžel tvrdí, že vločky nemusí, a v tom je ani nepoznal.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!