Šťavnatě upravené, vepřové maso s houbami a zeleninou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky z vepřové krkovičky s kostí
- 200 g cherry rajčátek
- 300 g hub (hnědé žampiony nebo jakékoliv houby)
- 2 polévkové lžíce solamylu (hladké mouky)
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 50 ml červeného vína
- 4 stroužky česneku
- čerstvý mletý pepř
- sůl
- 1,5 polévkové lžíce másla
- + vývar (z kostí)
- + bylinky:
- tymián
- petrželka (apod)
- čerstvý zázvor
- + brokolice
- mrkev nebo jiná zelenina
Postup Šťavnatě upravené, vepřové maso s houbami a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku omyjeme, osušíme. Kosti odřízneme na polévkový vývar.
Maso mírně naklepeme, osolíme, okořeníme bylinkami (tymián, petrželka), posypeme zázvorem, obalíme lehce ve škrobové mouce nebo (hladké mouce)va opečeme zprudka z obou stran na rozpáleném oleji.
Do výpeku přidáme pokrájené houby, rajčata a navrch poklademe oloupané plátky česneku. Podlijeme vývarem z kostí /vodou / a pár minut dusíme do měkka. Pak podlijeme červeným vínem a krátce ještě dodusíme.
Dále si dáme povařit na růžičky rozebranou omytou brokolici a na malé kostičky pokrájenou mrkev do osolené vody a přecezenou zeleninu ještě krátce orestujeme na másle a dochutíme solí. Maso se sosem z hub a rajčátek a uvařenou zeleninou, podáváme s vařeným bramborem.