Plněná panenka korbáčky s restovanou zeleninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová panenka (lze i jiné maso)
sýrové Korbáčky
pepř
sůl
olej
zelenina (např. mladá cuketa, rajče, pórek)
3 stroužky česneku
bylinky (např. provensálské)

Postup přípravy receptu

  1. Omytou a osušenou panenku podélně šikovně nařízneme a rozbalíme. Posypeme pepřem a solí (opatrně solit!), vložíme korbáčky (mě se vlezly 3 kusy), zavineme a pevně nití ovážeme.

  2. Na pánvi dáme rozehřát lžičku oleje a panenku na prudkém ohni ze všech stran opečeme. Pak podlijeme vodou (max. deci), přiklopíme a necháme opékat asi 15 minut. Pokud je nutné, občas maso otáčíme. Potom maso vyjmeme, uchováme v teple a na pánvi ve výpeku orestujeme nejdříve na plátky nakrájený česnek, pak přidáme nakrájenou zeleninu. Posolíme, opepříme, přidáme bylinky a restujeme (15 minut). Zelenina by měla zůstat křupavá.

  3. Servírujeme společně, panenku nakrájenou na plátky, jako přílohu jsem zvolila kuskus (je dobré ho před podáváním s restovanou zeleninou promíchat).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!