Perníkové řezy Když zavoní káva
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 250 g hladké mouky
- 200 g třtinového cukru
- 1 prášek do perníku
- citronová kůra z jednoho citronu
- 1 lžička mleté skořice
- 150 g mletých lískových oříšků
- 1 PL instantní kávy
- 1 lžička tlučeného hřebíčku
- 125 ml mléka
- 30 g másla
- 2 PL medu
- 1-2 vejce
- 1 PL rumu
- 1 PL kakaa
- višňová marmeláda na potření
- 1 čokoláda na vaření (nebo hotová čokoládová poleva)
Postup Perníkové řezy Když zavoní káva
Postup přípravy receptu
-
V míse promícháme hladkou mouku s práškem do perníku, přisypeme třtinový cukr, kakao, kávu, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, mletou skořici, tlučený hřebíček a mleté oříšky.
Mléko zahřejeme a rozpustíme v něm med, máslo, přidáme rum a vše vlijeme do mísy se sypkou směsí. Přimícháme vejce a vše dobře zamícháme.
Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem.
Pečeme v předehřáté troubě na 150°C asi 15 minut a pak dál ve středně teplé troubě na 170°C ještě asi 10 minut.
Vychladlý perník podélně rozkrojíme, potřeme višňovou zavařeninou a složíme na sebe. Vrchní stranu také namažeme marmeládou a nakonec polijeme čokoládovou polevou (kterou rozpustíme ve vodní lázni). Zdobíme strouhanými oříšky nebo podle sebe.
Po vychladnutí krájíme na řezy. Podáváme ke kávě.