Perníkové řezy Když zavoní káva

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

250 g hladké mouky
200 g třtinového cukru
1 prášek do perníku
citronová kůra z jednoho citronu
1 lžička mleté skořice
150 g mletých lískových oříšků
1 PL instantní kávy
1 lžička tlučeného hřebíčku
125 ml mléka
30 g másla
2 PL medu
1-2 vejce
1 PL rumu
1 PL kakaa
višňová marmeláda na potření
1 čokoláda na vaření (nebo hotová čokoládová poleva)

Postup přípravy receptu

  1. V míse promícháme hladkou mouku s práškem do perníku, přisypeme třtinový cukr, kakao, kávu, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, mletou skořici, tlučený hřebíček a mleté oříšky.

  2. Mléko zahřejeme a rozpustíme v něm med, máslo, přidáme rum a vše vlijeme do mísy se sypkou směsí. Přimícháme vejce a vše dobře zamícháme.

  3. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 150°C asi 15 minut a pak dál ve středně teplé troubě na 170°C ještě asi 10 minut.

  5. Vychladlý perník podélně rozkrojíme, potřeme višňovou zavařeninou a složíme na sebe. Vrchní stranu také namažeme marmeládou a nakonec polijeme čokoládovou polevou (kterou rozpustíme ve vodní lázni). Zdobíme strouhanými oříšky nebo podle sebe.

  6. Po vychladnutí krájíme na řezy. Podáváme ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!