Šťavnaté karé se zeleninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

450 g vepřového karé (kotlety) bez kosti
1,5-2 lžíce sojové omáčky
koření dle chuti: zázvor, sušený česnek, mletý kmín, paprika, pepř...
1 lžíce solamylu
olej na smažení
Zelenina:
1 středně velká mrkev
1 mladá menší cuketa
1 malý pórek nebo půlka většího
1 větší červená paprika nebo 1,5 kapie
1 rovná lžička solamylu
cca 2 lžíce sojové omáčky, dle chuti
cca 4 lžíce vody, dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Plátky kotlety pokrájíme na nudličky a dáme do mísy. Přidáme sojovou omáčku a koření dle chuti. Doporučuji sušený česnek se zázvorem, výborný je i mletý kmín. Pokud chceme, můžeme použít i námi oblíbenou kořenící směs, ale pozor na to, že směsi obsahují sůl a my dali již slanou sojovou omáčku. Okořeněné maso promícháme a necháme alespoň půl hodinky odležet. Pak posypeme solamylem, promícháme a smažíme v pánvi s rozpáleným olejem zprudka dozlatova. Po osmažení vyndáme stranou.

  2. Maso uchováme v teple a do výpeku po mase nasypeme nejprve na tenké plátky pokrájenou mrkev a na nudličky pokrájenou papriku. Smažíme za občasného promíchání do částečného změknutí, pak přisypeme na plátky pokrájený pórek a neloupanou cuketu. Dále smažíme do změknutí na skus, kdy ke konci smažení zeleninu zaprášíme solamylem, promícháme a přidáme sojovou omáčku s troškou vody a krátce provaříme.

  3. K zelenině vmícháme maso, odstavíme a podáváme. Podáváme s bramborem, topinkou, hranolky...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!