Banofee Pie

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 plechovka Salka
2 tučné šlehačkou
2-3 banány
150-200 g sušenek Bebe
150 g másla
kakaový prášek na poprášení

Postup přípravy receptu

  1. Uvařte Salko ponořené do vody 4-5 hodin, aby zkaramelizovalo.Musí být opravdu ponořené celou dobu, jinak se může stát, že hrnec i s obsahem Salka vyletí do povětří a ohodí vám stěny:-}

  2. Rozdrťte sušenky najemno (nejlepší dát do igelitky a utlouct třeba sběračkou nebo válečkem), pak je smíchejte s rozpuštěným máslem a natlačte do kulaté dortové formy (nejlépe do té kde se dají pak odmontovat strany), dejte do ledničky na 10-15 minut, aby to trochu ztuhlo.

  3. Pak přes sušenkový základ rozetřete zkaramelizované Salko (pozor při otvírání, nesmí být moc horké), poklaďte nakrájeným banánem, a celé to zakryjte šlehačkou vyšlehanou do tuhá.

  4. Na závěr poprašte kakaem a dejte do lednice na pár hodin, aby to ztuhlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy