Čokoládovo-capuccinový řez
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 čokoládové pudinky
- 2 vejce
- 1/2 sklenky pískového cukru
- 1/2 sklenky oleje
- 1/2 kypřícího prášku
- 1 lžíce čokoládového capuccina
- KRÉM:
- 2 kelímky šlehačky
- 3 ztužovače šlehačky
- 3 lžíce čokoládového capuccina
- Dále:
- marmeláda
- zdobení
- strouhaná čokoláda
Postup Čokoládovo-capuccinový řez
Postup přípravy receptu
-
Na těsto vyšleháme všechny suroviny a nalijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut (pečeme nejlépe den předem).
Na krém ušleháme šlehačku se ztužovači a pak postupně vešleháváme capuccino. Směs ztuhne do podoby krému.
Korpus rozřízneme, potřeme marmeládou, krémem. Korpus spojíme, celý potřeme krémem, posypeme čokoládou, dozdobíme a dáme vychladit.