Testoviny s italskou slaninouPancetta, rajcaty a Pecorino Romano syr

Recepty, Těstoviny

Suroviny

2 polevkove lzice olivoveho oleje (25 ml)
1/2 cibule drobne nakrajene
5 az 10 platku Pancetty Italske slaniny
2 hrnecky (500 ml) konzervovanych rajcat (nakrajene na mensi kousky)
sul (jen malo, protoze pancetta je dost slana)
špetku chilli papricek (podle chuti)
400 g testoviny penne nebo bucatini
75 ml syru Pecorino Romano nastrouhaného

Postup přípravy receptu

  1. Na velke panvi rozpalime olej na stredni teplote, pridame cibuli a italskou slaninu Pancetta a zpenime do zlatova.

  2. Pridame nakrajena konzervovana rajcata a sul (jen malo, Pancetta je dost slana).

  3. Pridame vlocky chilli papricek, dusime na stredni teplote asi 15 minut, az rajcata maji oranzovou - cervenou barvu. Vse musi byt udusene, ale ne rozdusene na kasi.

  4. Uvarime testoviny podle navrhu na baleni, slejeme vodu a hned testoviny smichame s udusenou hmotou. Posypeme strouhanym syrem Pecorino Romano.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!