Testoviny s italskou slaninouPancetta, rajcaty a Pecorino Romano syr
Recepty, TěstovinySuroviny
- 2 polevkove lzice olivoveho oleje (25 ml)
- 1/2 cibule drobne nakrajene
- 5 az 10 platku Pancetty Italske slaniny
- 2 hrnecky (500 ml) konzervovanych rajcat (nakrajene na mensi kousky)
- sul (jen malo, protoze pancetta je dost slana)
- špetku chilli papricek (podle chuti)
- 400 g testoviny penne nebo bucatini
- 75 ml syru Pecorino Romano nastrouhaného
Postup Testoviny s italskou slaninouPancetta, rajcaty a Pecorino Romano syr
Postup přípravy receptu
-
Na velke panvi rozpalime olej na stredni teplote, pridame cibuli a italskou slaninu Pancetta a zpenime do zlatova.
Pridame nakrajena konzervovana rajcata a sul (jen malo, Pancetta je dost slana).
Pridame vlocky chilli papricek, dusime na stredni teplote asi 15 minut, az rajcata maji oranzovou - cervenou barvu. Vse musi byt udusene, ale ne rozdusene na kasi.
Uvarime testoviny podle navrhu na baleni, slejeme vodu a hned testoviny smichame s udusenou hmotou. Posypeme strouhanym syrem Pecorino Romano.