Uzené řízečky v těstíčku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- uzené maso
- na těstíčko:
- 2 vejce - stačí jen bílky
- 3 stroužky česneku - nebo česnek sušený
- 2 lžíce solamylu - nebo hladké mouky
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička vodky - nemusí být
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžička majoránky
- 1 lžíce hladkolisté petrželky
- olej
- sůl
Postup Uzené řízečky v těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Uzené maso si uvaříme, necháme vychladnout a naporcujeme tak na 1 cm vysoké řízky, v misce si rozšleháme vejce s česnekem, citronovou šťávou, vodkou, zázvorem, majoránkou a osolíme-se solí opatrně, uzené maso může být dost slané, nakonec zahustíme těstíčko solamylem, nebo moukou, přidáme petrželku, znovu prošleháme a dáme do něj připravené řízky, celé je obalíme a necháme je chvíli odpočívat.
Pak je vyndaváme a rovnou pokládáme do rozpáleného oleje (stačí malé množství), smažíme po obou stranách.