Houbove noky

Recepty, Houby

Suroviny

1 kg noky (bramborové)
400 g houby (hříbky,žampiony atd.)
300 g bešamel (viz*)
300 g sýr (eidam, lerdamer)
40 g strouhaný parmazán
1 stroužek česneku
sůl
pepř
olej
(*Bešamel:
25 g máslo
25 g mouka
250 ml mléko
muškátový oříšek)

Postup přípravy receptu

  1. Do pánve dáme olej s česnekem (celý stroužek) a zahřejeme. Přidáme čistě houby, sůl, pepř a vaříme asi 10 minut. Vyndáme česnek.

  2. Připravíme si bešamel a přidáme ho k houbám i s 2/3 parmazánu. Vše rozmixujeme (dáme si na stranu pár hub na ozdobu) na hustější omáčku.

  3. Mezitím si uvaříme noky v osolené vodě (až začnou plavat, jsou hotové), přidáme je k houbové omáčce a promícháme i s na kostičky nakrájeným sýrem (Eidam nebo Lerdamer, jak kdo chce).

  4. Dejte noky do malých misek (které jsou vhodné do trouby).

  5. Poprašte parmezánem, ozdobte houbou a dejte do 220°C předehřáté trouby na 10 minut grilovat. Podávejte teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!