Houbove noky
Recepty, HoubySuroviny
- 1 kg noky (bramborové)
- 400 g houby (hříbky,žampiony atd.)
- 300 g bešamel (viz*)
- 300 g sýr (eidam, lerdamer)
- 40 g strouhaný parmazán
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
- olej
- (*Bešamel:
- 25 g máslo
- 25 g mouka
- 250 ml mléko
- muškátový oříšek)
Postup Houbove noky
Postup přípravy receptu
-
Do pánve dáme olej s česnekem (celý stroužek) a zahřejeme. Přidáme čistě houby, sůl, pepř a vaříme asi 10 minut. Vyndáme česnek.
Připravíme si bešamel a přidáme ho k houbám i s 2/3 parmazánu. Vše rozmixujeme (dáme si na stranu pár hub na ozdobu) na hustější omáčku.
Mezitím si uvaříme noky v osolené vodě (až začnou plavat, jsou hotové), přidáme je k houbové omáčce a promícháme i s na kostičky nakrájeným sýrem (Eidam nebo Lerdamer, jak kdo chce).
Dejte noky do malých misek (které jsou vhodné do trouby).
Poprašte parmezánem, ozdobte houbou a dejte do 220°C předehřáté trouby na 10 minut grilovat. Podávejte teplé.