Kuřecí roláda a la pytlácká pečeně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

plát z vykostěného kuřete (cca 1 kg)
100 g nakrájené anglické slaniny nebo uzeného boku
150 g plátkového sýra (může být i uzený)
česnek
paprika čerstvá
hořčice
eventuálně grilovací koření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plát rozprostřeme na vál kůží dolů a vyrovnáme případné nerovnosti (nařízneme maso na prsou a stehnech, aby bylo plošší) - nenaklepáváme! Osolíme, potřeme hořčicí a poklademe anglickou slaninou, kterou potřeme rozmačkaným česnekem. Na slaninu dáme plátky sýra, které posypeme paprikou.

  2. Svineme do rolády, kterou upevníme motouzem nebo kovovými jehlami.

  3. Povrch osolíme a rovněž posypeme paprikou nebo grilovacím kořením.

  4. Vložíme do pekáče, podlijeme trochou horké vody a zakryté pozvolna pečeme (na 150°C). Přidávat tuk při pečení je zbytečné.

  5. Když je maso měkké, odklopíme víko, zvýšíme teplotu a necháme zčervenat. Po vyjmutí z trouby necháme chvíli odležet a pak opatrně nakrájíme. Dobré teplé například s bramborovým salátem, hodí se i na studené mísy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!