Kuřecí roláda a la pytlácká pečeně
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- plát z vykostěného kuřete (cca 1 kg)
- 100 g nakrájené anglické slaniny nebo uzeného boku
- 150 g plátkového sýra (může být i uzený)
- česnek
- paprika čerstvá
- hořčice
- eventuálně grilovací koření
- sůl
Postup Kuřecí roláda a la pytlácká pečeně
Postup přípravy receptu
-
Plát rozprostřeme na vál kůží dolů a vyrovnáme případné nerovnosti (nařízneme maso na prsou a stehnech, aby bylo plošší) - nenaklepáváme! Osolíme, potřeme hořčicí a poklademe anglickou slaninou, kterou potřeme rozmačkaným česnekem. Na slaninu dáme plátky sýra, které posypeme paprikou.
Svineme do rolády, kterou upevníme motouzem nebo kovovými jehlami.
Povrch osolíme a rovněž posypeme paprikou nebo grilovacím kořením.
Vložíme do pekáče, podlijeme trochou horké vody a zakryté pozvolna pečeme (na 150°C). Přidávat tuk při pečení je zbytečné.
Když je maso měkké, odklopíme víko, zvýšíme teplotu a necháme zčervenat. Po vyjmutí z trouby necháme chvíli odležet a pak opatrně nakrájíme. Dobré teplé například s bramborovým salátem, hodí se i na studené mísy.