Srdce jako gulášek s fazolemi v papiňáku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

celé vepřové srdce
2 cibule
3 stroužky česneku
50 g slaniny
2 hrsti malých bílých fazolí
1 jarní cibulka
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce petrželky
1 paprika lusk
1 lžíce majoránky
1 lžíce mleté červené papriky
tvrdý nastrouhaný chleba na zahuštění
sádlo (nebo olej)
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Srdce si nakrájíme na kusy velké jako na guláš, cibule nadrobno, česnek na plátky, papriku na menší kousky a jarní cibulku na kolečka.

  2. Na sádlo si dáme v papiňáku osmažit cibuli dohněda, přidáme srdce, které zprudka necháme zatáhnout ze všech stran a papriku, kterou necháme jen moment osmahnout a zalijeme vodou, nebo vývarem, aby bylo srdce ponořené, přidáme kousky papriky, fazole, česnek na plátky, mírně osolíme a necháme vařit v zavřeném papiňáku-srdce se dělá déle, asi 1 hod, aby bylo měkké, nebo si ho můžeme nejdřív povařit a vývar pak použít na zalití srdce.

  3. Až se nám papiňák otevře, dáme jarní cibulku, rajčatový protlak, majoránku, nastrouhaný chleba a kdybychom chtěli ještě hustější vývar tak dáme hladkou mouku rozmíchanou v malém množství vody. Doladíme solí, pepřem, vodou nebo vývarem podle toho, kolik potřebujeme porcí, promícháme, provaříme a je hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!