Kuřecí z jednoho kastrolu
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 6 kuřecích křídel
- 1 kg brambor
- 100 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 4 stroužky neoloupaného česneku
- 2 řapíky celeru
- drůbeží vývar ze špiček křídel
- mletá paprika (může být pálivá)
- Camembert sýr (nemusí být)
- mletý zázvor
- celý kmín
- pár lžic oleje
- sůl
Postup Kuřecí z jednoho kastrolu
Postup přípravy receptu
-
Špičky z kuřecích křídel dáme vařit a uděláme si vývar, do kterého můžeme dát solamyl na zahuštění šťávy.
Do kastrolu dáme olej, na něj dáme očištěné na 4 kusy křížem nakrájené střední brambory, které osolíme, dáme kmín, nakrájenou anglickou slaninu na čtverečky, pak nakrájený řapíkatý celer, cibuli na měsíčky, které rozdělíme.
Křídla si umyjeme, vysušíme, osolíme z obou stran, rozložíme na brambory, posypeme je mletou paprikou, zázvorem, přihodíme neloupané stroužky česneku, zalijeme půlkou kuřecího vývaru, který jsme si mezi tím uvařili, kastrol přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme 40 minut.
Potom dolijeme vývar se solamylem a dopečeme ještě odkryté na 250°C asi 15 minut, na každé křídlo položíme plátek Camembertu a na 5 minut ještě zapečeme, aby se sýr roztavil. Na každou porci podáváme 3 křídla.