Kuřecí z jednoho kastrolu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 kuřecích křídel
1 kg brambor
100 g anglické slaniny
1 cibule
4 stroužky neoloupaného česneku
2 řapíky celeru
drůbeží vývar ze špiček křídel
mletá paprika (může být pálivá)
Camembert sýr (nemusí být)
mletý zázvor
celý kmín
pár lžic oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Špičky z kuřecích křídel dáme vařit a uděláme si vývar, do kterého můžeme dát solamyl na zahuštění šťávy.

  2. Do kastrolu dáme olej, na něj dáme očištěné na 4 kusy křížem nakrájené střední brambory, které osolíme, dáme kmín, nakrájenou anglickou slaninu na čtverečky, pak nakrájený řapíkatý celer, cibuli na měsíčky, které rozdělíme.

  3. Křídla si umyjeme, vysušíme, osolíme z obou stran, rozložíme na brambory, posypeme je mletou paprikou, zázvorem, přihodíme neloupané stroužky česneku, zalijeme půlkou kuřecího vývaru, který jsme si mezi tím uvařili, kastrol přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme 40 minut.

  4. Potom dolijeme vývar se solamylem a dopečeme ještě odkryté na 250°C asi 15 minut, na každé křídlo položíme plátek Camembertu a na 5 minut ještě zapečeme, aby se sýr roztavil. Na každou porci podáváme 3 křídla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!