Zapékané brambory s růžičkovou kapustou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- - malé brambory
- - růžičková kapusta
- - slanina
- - máslo
- - smetana
- - strouhaný sýr (jaký máte rádi na zapékání)
- - vegeta
- - pepř
Postup Zapékané brambory s růžičkovou kapustou
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce.
Růžičkovou kapustu očistíme - odkrojíme kousek košťálu a odstraníme škaredé svrchní lístky. Překrájíme na půlky.
Pár plátků slaniny nakrájíme na drobno a orestujeme na pánvičce.
Dáme do misky a na pánvi rozpustíme hrudku másla, na které orestujeme kapustičky. Okořeníme vegetou a pepřem, zalijeme smetanou a necháme podusit.
Zatím si oloupeme brambory a nakrájíme je na kolečka.
Pekáček si vymažeme troškou másla a skládáme vedle sebe nejdřív vrstu brambor (polovinu), poté posypeme kapustičkama, slaninou a dál přijde druhá vrstva brambor. Zasypeme sýrem a zalijeme smetanou z kapustiček.
Dáme zapéct do trouby.