Mořská štika s čínským zelím Pak choi
Recepty, RybySuroviny
- 400 g filetů mořské štiky
- 1 čínské zelí Pak choi
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 2 lžíčky rybí omáčky
- sojová omáčka podle chuti
- 1 lžička solamylu
- olej
Postup Mořská štika s čínským zelím Pak choi
Postup přípravy receptu
-
Filety vysušíme papírovou utěrkou. Na pánvi rozehřejeme olej a rybí kousky zprudka opečeme. Ztlumíme plamen, přidáme rybí omáčku, zázvor a necháme chvíli dusit. Před koncem vmícháme Pak choi pokrájené na menší kousky a společně povaříme (zelenina musí zůstat křehká).
V trošce vody rozmícháme solamyl, přidáme na pánev, dochutíme sojovou omáčkou, promícháme a necháme přejít varem. Sojová omáčka je dostatečně slaná, tak pokrm již nesolíme.