Vánoční biskupský věnec z bílků
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 5 bílků
- 150 gramů krupicového cukru
- 300 gramů polohrubé, dobře prosáté mouky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 1 lžička citronové kůry
- 1 malé jablko
- 100 gramů kandovaného ovoce, lískových ořechů, rozinek... atp.
- 100 gramů másla
- Na čokoládovou polevu:
- 100 gramů hořké čokolády
- lžička Omegy- ztužený pokrmový tuk - na polevy
- Na posypání:
- oříšky, kokos atp.
Postup Vánoční biskupský věnec z bílků
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, nakrájené jablko, nasekané ořechy, kandované ovoce, citronovou kůru, rozinky atp., např. sušené ovoce atd.
Vyšleháme sníh, k němu přisypáváme cukr. Sníh musí být dostatečně tuhý.
Rozehřáté máslo - vlažné - přidáme k mouce spolu se sněhem a lehce promícháme.
Dáme do vymazané a vysypané formy a v předehřáté troubě na cca 180 st. upečeme. Doba pečení je zhruba 30 minut, ale je nutné to zkusit špejlí.
Po vychladnutí poléváme polevou - čokoládovou, citronovou, ev. pomerančovou, posypeme např. oříšky, kokosem atp.