Vánoční biskupský věnec z bílků

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
5 bílků
150 gramů krupicového cukru
300 gramů polohrubé, dobře prosáté mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
1 lžička citronové kůry
1 malé jablko
100 gramů kandovaného ovoce, lískových ořechů, rozinek... atp.
100 gramů másla
Na čokoládovou polevu:
100 gramů hořké čokolády
lžička Omegy- ztužený pokrmový tuk - na polevy
Na posypání:
oříšky, kokos atp.

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, nakrájené jablko, nasekané ořechy, kandované ovoce, citronovou kůru, rozinky atp., např. sušené ovoce atd.

  2. Vyšleháme sníh, k němu přisypáváme cukr. Sníh musí být dostatečně tuhý.

  3. Rozehřáté máslo - vlažné - přidáme k mouce spolu se sněhem a lehce promícháme.

  4. Dáme do vymazané a vysypané formy a v předehřáté troubě na cca 180 st. upečeme. Doba pečení je zhruba 30 minut, ale je nutné to zkusit špejlí.

  5. Po vychladnutí poléváme polevou - čokoládovou, citronovou, ev. pomerančovou, posypeme např. oříšky, kokosem atp.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!