Kuřecí na hrášku s dýňovými noky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Noky:
- 500 g uvařených brambor ve slupce
- 500 g uvařené máslové dýně
- 150 g hladké špaldové mouky
- 150 g celozrnné mouky
- 1 vejce
- sůl
- Masová směs:
- 3 kuřecí prsní řízky
- (naložené v kari+olivový olej+sůl+pepř)
- 1 balení mraženého hrášku
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- kmín
- kari
Postup Kuřecí na hrášku s dýňovými noky
Postup přípravy receptu
-
Den předem uvaříme brambory a dýni.
Noky připravíme tak, že nastrouháme brambory a dýni. Pomoučníme vál, nasypeme na něj dýni s bramborem, osolíme. Uděláme důlek do brambor, kam dáme vajíčko. Začneme zpracovávat a postupně přisypáváme 300 g mouky. Zpracované těsto (nemělo by lepit) rozdělíme na 4 části a z každé vytvoříme delší váleček. Nožem budeme ukrajovat nočky. Noky uvaříme v osolené vřící vodě. Po vyplavání vaříme ještě 1 minutu.
Osmažíme cibulku s česnekem a přidáme kmín na provonění. Přidáme maso a zprudka osmažíme. Podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou do měkka. Až je maso měkké, přidáme hrášek a povaříme ještě 10 minut. Omáčku dochutíme a můžeme i jemně zahustit hraškou.