Kuřecí na hrášku s dýňovými noky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Noky:
500 g uvařených brambor ve slupce
500 g uvařené máslové dýně
150 g hladké špaldové mouky
150 g celozrnné mouky
1 vejce
sůl
Masová směs:
3 kuřecí prsní řízky
(naložené v kari+olivový olej+sůl+pepř)
1 balení mraženého hrášku
1 velká cibule
3 stroužky česneku
sůl
pepř
kmín
kari

Postup přípravy receptu

  1. Den předem uvaříme brambory a dýni.

  2. Noky připravíme tak, že nastrouháme brambory a dýni. Pomoučníme vál, nasypeme na něj dýni s bramborem, osolíme. Uděláme důlek do brambor, kam dáme vajíčko. Začneme zpracovávat a postupně přisypáváme 300 g mouky. Zpracované těsto (nemělo by lepit) rozdělíme na 4 části a z každé vytvoříme delší váleček. Nožem budeme ukrajovat nočky. Noky uvaříme v osolené vřící vodě. Po vyplavání vaříme ještě 1 minutu.

  3. Osmažíme cibulku s česnekem a přidáme kmín na provonění. Přidáme maso a zprudka osmažíme. Podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou do měkka. Až je maso měkké, přidáme hrášek a povaříme ještě 10 minut. Omáčku dochutíme a můžeme i jemně zahustit hraškou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!