Jáhlové sušenky s gofiem
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1 malá sklenička jáhel (125 g)
- 2 skleničky rostlinného mléka
- 3+3 lžíce cukru
- 150 g kukuřičného gofia
- asi 200 ml vody
- na ochucení například hrst bezmléčných čokofloků nebo strouhaného kokosu
Postup Jáhlové sušenky s gofiem
Postup přípravy receptu
-
Jáhly důkladně propláchneme teplou vodou, až než ji přestanou zabarvovat. Poté je zalijeme rostlinným mlékem, přidáme 3 lžíce cukru a uvaříme doměkka. Já je přivedu k varu, stáhnu na nejnižší stupeň a vařím 15 minut, až skoro na kaši. Po uvaření necháme jáhly vychladnout.
Následně do nich vmícháme kukuřičné gofio a po částech přiléváme vodu, až než nám vznikne kompaktní nelepivé těsto. Podle chuti dosladíme (já moc nesladím, takže by mi to stačilo i nedoslazované) a vmícháme cokoli, čím chceme sušenky ochutit. Já jsem těsto rozdělila na dvě části, do jedné vmíchala bezmléčné čokoládové pecičky a do druhé strouhaný kokos a dvě lžíce mléka.
Z těsta kávovou lžičkou nabíráme hromádky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 170 °C, až než okraje sušenek zrůžoví. Doba pečení záleží na každé troubě a také na velikosti sušenek, já jsem je pekla asi 12-15 minut.