Jáhlové sušenky s gofiem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 malá sklenička jáhel (125 g)
2 skleničky rostlinného mléka
3+3 lžíce cukru
150 g kukuřičného gofia
asi 200 ml vody
na ochucení například hrst bezmléčných čokofloků nebo strouhaného kokosu

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly důkladně propláchneme teplou vodou, až než ji přestanou zabarvovat. Poté je zalijeme rostlinným mlékem, přidáme 3 lžíce cukru a uvaříme doměkka. Já je přivedu k varu, stáhnu na nejnižší stupeň a vařím 15 minut, až skoro na kaši. Po uvaření necháme jáhly vychladnout.

  2. Následně do nich vmícháme kukuřičné gofio a po částech přiléváme vodu, až než nám vznikne kompaktní nelepivé těsto. Podle chuti dosladíme (já moc nesladím, takže by mi to stačilo i nedoslazované) a vmícháme cokoli, čím chceme sušenky ochutit. Já jsem těsto rozdělila na dvě části, do jedné vmíchala bezmléčné čokoládové pecičky a do druhé strouhaný kokos a dvě lžíce mléka.

  3. Z těsta kávovou lžičkou nabíráme hromádky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 170 °C, až než okraje sušenek zrůžoví. Doba pečení záleží na každé troubě a také na velikosti sušenek, já jsem je pekla asi 12-15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!