Studený piškotový dort
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1-2 balíčky piškotů
- kelímek zakysané smetany
- kelímek tvarohu
- kelímek řeckého jogurtu
- 100 g másla
- čokoládový puding
- mléko (smetana) na přípravu pudingu
- cukr dle chuti
- čokoláda na vaření, příp. jiná
- trochu mandlového likéru, příp. vanilkový sirup
Postup Studený piškotový dort
Postup přípravy receptu
-
Do kruhové formy (s odjímatelnou boční částí) po dně nejprve vyskládáme piškoty. Piškoty vždy zvlhčujeme mandlovým likérem, příp. vanilkovým sirupem.
Připravíme náplň z rozšlehaného másla, tvarohu a cukru. Můžeme přidat i zakysanou smetanu, řecký jogurt.
Část náplně můžeme zpestřit i rozmixovanou čokoládou (použili jsme kousek Studenské pečetě - s bílou čokoládou - na spodní vrstvu).
Postupně vrstvu piškotů potřeme krémovou náplní a zase zaskládáme piškoty.
Druhou vrstvu vytvoříme z čokoládového pudingu, zase zaskládáme piškoty.
Horní vrstvu vytvoříme z klasické bílé náplně (bez čokolády a pudingu) - zasypeme strouhanou čokoládou.
Jakmile máme dort hotový, dáme ho ztuhnout do chladničky.
Před podáváním odebereme boční část formy, podáváme nejlépe na krásném talířku.