Studený piškotový dort

Recepty, Moučníky

Suroviny

1-2 balíčky piškotů
kelímek zakysané smetany
kelímek tvarohu
kelímek řeckého jogurtu
100 g másla
čokoládový puding
mléko (smetana) na přípravu pudingu
cukr dle chuti
čokoláda na vaření, příp. jiná
trochu mandlového likéru, příp. vanilkový sirup

Postup přípravy receptu

  1. Do kruhové formy (s odjímatelnou boční částí) po dně nejprve vyskládáme piškoty. Piškoty vždy zvlhčujeme mandlovým likérem, příp. vanilkovým sirupem.

  2. Připravíme náplň z rozšlehaného másla, tvarohu a cukru. Můžeme přidat i zakysanou smetanu, řecký jogurt.

  3. Část náplně můžeme zpestřit i rozmixovanou čokoládou (použili jsme kousek Studenské pečetě - s bílou čokoládou - na spodní vrstvu).

  4. Postupně vrstvu piškotů potřeme krémovou náplní a zase zaskládáme piškoty.

  5. Druhou vrstvu vytvoříme z čokoládového pudingu, zase zaskládáme piškoty.

  6. Horní vrstvu vytvoříme z klasické bílé náplně (bez čokolády a pudingu) - zasypeme strouhanou čokoládou.

  7. Jakmile máme dort hotový, dáme ho ztuhnout do chladničky.

  8. Před podáváním odebereme boční část formy, podáváme nejlépe na krásném talířku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!