Studený fazolový salát s pečenou paprikou a rajčaty
Recepty, SalátySuroviny
- 1 konzerva tmavých fazolí (byla jsem líná je v tom horku vařit)
- 3 středně velká rajčata
- 2 velké papriky (v tomto případě použitá žlutá a oranžová)
- 1/2 červené cibule
- štáva z jednoho citronu
- sůl
- mletý pepř
Postup Studený fazolový salát s pečenou paprikou a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Spařím rajčata v horké vodě, oloupu a pokrájím je na půlměsíčky. Papriky opaluji nad plamenem u sporáku (Za žádnou cenu od nej neodcházet!) do zčernání slupky a pak je dám do mísy, přikryji folií a nechám zapařit cca 10 minut. Poté se slupka oloupe a vyndají jádřince. Pokrájím na kostičky velikosti sousta.
Cibuli pokrájím na tenké proužky, zakapu šťávou z citronu a trošku pomačkám. Fazole nechám okapat.
Ve velké míse všechny suroviny smíchám dohromady, osolím a opepřím dle chuti a zakapu zbytkem štávy z použitého citronu. Pořádně zamíchám, vychladím.