Ossobucco na kapustičkách

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

3 plátky ossobuco
500 g růžičkové kapusty
100 g uzeného bůčku (anglické slaniny)
2 větší cibule
hladká mouka
sůl
mletý pepř
sádlo
hovězí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Ossobuco po okrajích několikrát nařízneme, aby se při smažení nekroutilo, osolíme ho, opepříme a obalíme v hladké mouce. V pánvi na sádle ossobuco osmažíme a uložíme do sádlem jen lehce vymazané zapékací mísy.

  2. Do pánve po mase přihodíme kostičky uzeného, osmahneme je, na něm krájenou cibuli a ke konci už jen krátce i kapustu. Směs urovnáme do zapékací mísy kolem masa, podlijeme hovězím vývarem a zakryté dáme do vyhřáté trouby péct na 150°C na 2-3 hodiny. Pokud je třeba, průběžně podléváme vývarem. Podáváme s mačkaným bramborem nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!