Ossobucco na kapustičkách
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 3 plátky ossobuco
- 500 g růžičkové kapusty
- 100 g uzeného bůčku (anglické slaniny)
- 2 větší cibule
- hladká mouka
- sůl
- mletý pepř
- sádlo
- hovězí vývar
Postup Ossobucco na kapustičkách
Postup přípravy receptu
-
Ossobuco po okrajích několikrát nařízneme, aby se při smažení nekroutilo, osolíme ho, opepříme a obalíme v hladké mouce. V pánvi na sádle ossobuco osmažíme a uložíme do sádlem jen lehce vymazané zapékací mísy.
Do pánve po mase přihodíme kostičky uzeného, osmahneme je, na něm krájenou cibuli a ke konci už jen krátce i kapustu. Směs urovnáme do zapékací mísy kolem masa, podlijeme hovězím vývarem a zakryté dáme do vyhřáté trouby péct na 150°C na 2-3 hodiny. Pokud je třeba, průběžně podléváme vývarem. Podáváme s mačkaným bramborem nebo bramborovou kaší.