Dýňová polévka s máslem z kešu ořechů

Recepty, Polévky

Suroviny

600 g dýně hokkaido
1 l hovězího vývaru
250 g másla z kešu ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme vývar - hovězí maso s kostí, kořenovou zeleninu, sůl, nové koření a bobkový list vložíme do studené vody, přivedeme k varu a pomalu táhneme asi dvě hodiny. Do hotového vývaru vložíme dýni nakrájenou na kostičky a povaříme 10 minut.

  2. Směs přesuneme do mixéru, přidáme 200 g másla z kešu ořechů a rozmixujeme na hladký krém. Na talíři ozdobíme kopečkem másla, případně hrstí čerstvých kešu ořechů.

  3. Máslo z kešu ořechů má úžasnou smetanovou chuť, proto jej při vaření často využívají vegetariáni, vegani nebo lidé s laktózovou intolerancí. V tomto receptu je použito právě jako náhrada smetany. Polévku krásně zjemní, je plné bílkovin a zdravých tuků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!