Kuřecí řízky s uzeným sýrem a sušenou šunkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 200 g kuřecího masa - stehenní nebo kuřecí řízky
- 70 g uzeného sýru
- 40 g sušené šunky (např. schwarzwaldská, cca 3 plátky)
- 1 vejce
- 30 g polohrubé mouky
- sůl - pozor na slanost sýru a šunky!
- pepř mletý
- strouhanka na obalení
- olej na smažení
Postup Kuřecí řízky s uzeným sýrem a sušenou šunkou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso pokrájíme na malé kousky, které dáme do mísy. Přidáme jemně pokrájenou sušenou šunku a hrubě (nebo jemně) nastrouhaný uzený sýr, osolíme, opepříme a smícháme s moukou a vejcem.
Směs rozdělíme na dvě části, ze kterých vytvarujeme v mokrých rukách ovály podobné kuřecím řízkům, ty následně obalíme v čerstvé strouhance. Pokud se bojíme manipulace s takto velkými plackami, klidně uděláme čtyři menší placičky, na chuti to neubere, jen už se nebudou podobat řízkům:-).
Smažíme v nepřilnavé pánvi s rozpáleným olejem dozlatova, otáčíme až po úplném osmažení z jedné strany. Nejprve je směs celkem měkká, ale smažením se zpevní a s otočením není problém. Přehnané zahuštování je zbytečné, jen nám pokazí chuť, o kterou jde u jídla především.
Podáváme s bramborovou přílohou, zeleninovým salátem, tatarkou...