Kremrole jinak

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g hl. mouky
250 g zakysané smetany
250 g másla
2 žloutky
krém: 1/2 l mléka
2 vanilkové pudinky
8 lžic cukru krupice
250 g másla
rum

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dobře promícháme a uděláme vláčné těsto, které necháme v mikrotenovém sáčku asi 2 hodiny odležet. Po té rozválíme plát a rádlem krájíme pruhy, které natáčíme na kovové trubičky, které jsme předem pomazali tukem.

  2. Pečeme na 200°C asi 7-8 minut. Necháme jen chvilku zchladnout, aby se dalo vzít do ruky, stahujeme upečené trubičky z kovových trubiček. Necháme pak vychladnout.

  3. Krém: Uvaříme hustý pudink, necháme vychladnout, sundáme škraloup a pořádně rozmícháme mixerem. Přidáme máslo a rum dle chuti.

  4. Necháme vychladnout a do zdobícího sáčku dáme krém a plníme s ním kremrole. Pak můžeme kremrole ještě pocukrovat moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!