Kremrole jinak
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g hl. mouky
- 250 g zakysané smetany
- 250 g másla
- 2 žloutky
- krém: 1/2 l mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 8 lžic cukru krupice
- 250 g másla
- rum
Postup Kremrole jinak
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny dobře promícháme a uděláme vláčné těsto, které necháme v mikrotenovém sáčku asi 2 hodiny odležet. Po té rozválíme plát a rádlem krájíme pruhy, které natáčíme na kovové trubičky, které jsme předem pomazali tukem.
Pečeme na 200°C asi 7-8 minut. Necháme jen chvilku zchladnout, aby se dalo vzít do ruky, stahujeme upečené trubičky z kovových trubiček. Necháme pak vychladnout.
Krém: Uvaříme hustý pudink, necháme vychladnout, sundáme škraloup a pořádně rozmícháme mixerem. Přidáme máslo a rum dle chuti.
Necháme vychladnout a do zdobícího sáčku dáme krém a plníme s ním kremrole. Pak můžeme kremrole ještě pocukrovat moučkovým cukrem.