Kuřecí gyros steak na litinové pánvi (bez tuku)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehenní řízky bez kůže
koření gyros
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso mírně rukou naklepeme, osolíme a okořeníme. Koření a sůl do masa důkladně vmasírujeme“, aby maso bylo ochucené všude stejnoměrně. Ideální je nechat alespoň 2 hodiny v chladu odležet.

  2. Troubu rozpálíme na 180 ºC a nahřejeme tam litinové servírovací pánvičky. Nahřáté pánvičky přesuneme na sporák a na sporáku na nich prudce opečeme maso. Pečeme z každé strany 2 minuty. Na pečení není třeba použít žádný olej.

  3. Pánvičky s masem přesuneme zpět do trouby, kde dopékáme ještě zhruba 8 – 10 minut, podle velikosti masa.

  4. Servírujeme přímo na litinové pánvičce s hráškem a mrkví dušenými v páře, s jogurtovo-koprovým dipem, případně vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!