Hovězí srdce v zelenině
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 600-700 g hovězího srdce
- 100 g špeku
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 1/4 celeru
- 1 petržel
- 1 brambor
- plechovka sekaných rajčat
- vývar
- 4 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- kmín
- sůl
- pepř
- chilli
Postup Hovězí srdce v zelenině
Postup přípravy receptu
-
Srdce důkladně očistíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Cibuli nakrájíme na klínky, špek na kostky. Celer, brambor a petržel nastrouháme najemno.
Opečeme špek, přidáme cibuli a necháme zezlátnout. Přihodíme celer a petržel. Chvíli restujeme, přidáme srdce a koření. Vlijeme rajčata a zalijeme vývarem těsně pod maso.
Vmícháme brambor a hrnec přikryjeme. Dusíme pozvolna doměkka, občas promícháváme. Trvá to minimálně dvě hodiny. Když už je srdce téměř měkké, přisypeme nakrájené mrkve.
Nastrouhaná zelenina se rozdusí a omáčku krásně zahustí. Když jsou maso i mrkev měkké, omáčku dochutíme pepřem, chilli, případně solí. Podáváme s kaší, rýži nebo těstovinami.