Hovězí srdce v zelenině

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

600-700 g hovězího srdce
100 g špeku
2 cibule
2 mrkve
1/4 celeru
1 petržel
1 brambor
plechovka sekaných rajčat
vývar
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
kmín
sůl
pepř
chilli

Postup přípravy receptu

  1. Srdce důkladně očistíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Cibuli nakrájíme na klínky, špek na kostky. Celer, brambor a petržel nastrouháme najemno.

  2. Opečeme špek, přidáme cibuli a necháme zezlátnout. Přihodíme celer a petržel. Chvíli restujeme, přidáme srdce a koření. Vlijeme rajčata a zalijeme vývarem těsně pod maso.

  3. Vmícháme brambor a hrnec přikryjeme. Dusíme pozvolna doměkka, občas promícháváme. Trvá to minimálně dvě hodiny. Když už je srdce téměř měkké, přisypeme nakrájené mrkve.

  4. Nastrouhaná zelenina se rozdusí a omáčku krásně zahustí. Když jsou maso i mrkev měkké, omáčku dochutíme pepřem, chilli, případně solí. Podáváme s kaší, rýži nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!