Bešamelové krokety s masem a sýrem
Recepty, OstatníSuroviny
- asi 50 g másla
- 3 - 4 cibule
- 3 lžíce hladké mouky
- mléko podle potřeby
- 200 g uzeného masa
- 200 g šunky
- 100 g goudy
- hrst nasekané pažitky
- sůl a pepř
- na obalení:
- hladká mouky
- 3 vejce
- strouhanka
- olej na smažení
- Dip:
- kysaná smetana
- sůl a pepř
- lžička hořčice
- citron a cukr
Postup Bešamelové krokety s masem a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Na másle zpěníme nakrájené cibule, posypeme moukou a dobře promícháme. Cibulovou jíšku pomalu zaléváme mlékem a mícháme. Do husté směsi přidáme nakrájené uzené maso, šunku, nastrouhaný sýr, sůl, pepř, pažitku a promícháme. Po chvíli odstavíme z plotny a mícháme. dokud se nepřestane směs lepit a necháme vystydnout.
Pak mokrýma rukama tvoříme krokety a obalíme v trojobalu. Usmažíme a necháme okapat na ubrousku.
Podáváme s dipem z kysané smetany a se zeleninovým salátem. Skvěle chutnají i studené.