Salámovo-sýrové karbanátky
Recepty, OstatníSuroviny
- 300 g tvrdého sýra (cihla, gouda apod.)
- 300 g točeného salámu (gothaj nebo párky)
- 3-4 vejce
- strouhanka
- petrželka (nebo cibule)
- olej na smažení
Postup Salámovo-sýrové karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Uzeninu a sýr nastrouháme na struhadle nahrubo - tak, aby suroviny byly cca 1:1 (množství dle počtu strávníků). Přidáme 3-4 celá vejce - opět dle množství směsi a nadrobno nakrájenou petrželku (cibuli). Směs promícháme a trošku zaprášíme strouhankou.
Nakonec v ruce děláme karbanátky, které pak celé obalíme ve strouhance. Karbanátky se už nemusí nikterak dochucovat - nepřidávám sůl, ani pepř.
Smažíme je klasicky na pánvi na oleji. Jako příloha se hodí nejvíce bramborová kaše, nebo brambory.