Kuřecí maso s játry a bramboráky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g jater (já měla kuřecí)
asi 300 g kuřecího nebo vepřového masa (pokud nejíte játra. stačí jen 500 g kuřecího nebo vepřového maso)
3 barevné papriky - červená, zelená, oranžová (já měla místo zelené žlutou)
1 veliká cibule
4 lžíce oleje
sůl
2 lžičky mleté papriky
2 lžičky kari
1 lžička oregána
2 lžičky koření Sečuánská pánev
sójová omáčka
solamyl na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Játra a maso nakrájíme na kousky, dáme do mísy a přidáme 4 lžíce oleje, kari, sůl, mletou papriku, sečuánské koření a oregáno. Zamícháme a uložíme do chladu.

  2. Cibuli nakrájíme na velké kostky, papriky na kostičky.

  3. Maso vyklopíme do rozpáleného oleje a smažíme do měkka. Osolíme, přidáme cibuli a papriky a dusíme do změknutí zeleniny, přidáme trochu sójové omáčky, aby to mělo tmavší barvu a dobrou chuť. Přidáme trochu vody a zahustíme solamylem. Podáváme k bramborákům nebo k rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!