Kuřecí maso s játry a bramboráky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g jater (já měla kuřecí)
- asi 300 g kuřecího nebo vepřového masa (pokud nejíte játra. stačí jen 500 g kuřecího nebo vepřového maso)
- 3 barevné papriky - červená, zelená, oranžová (já měla místo zelené žlutou)
- 1 veliká cibule
- 4 lžíce oleje
- sůl
- 2 lžičky mleté papriky
- 2 lžičky kari
- 1 lžička oregána
- 2 lžičky koření Sečuánská pánev
- sójová omáčka
- solamyl na zahuštění
Postup Kuřecí maso s játry a bramboráky
Postup přípravy receptu
-
Játra a maso nakrájíme na kousky, dáme do mísy a přidáme 4 lžíce oleje, kari, sůl, mletou papriku, sečuánské koření a oregáno. Zamícháme a uložíme do chladu.
Cibuli nakrájíme na velké kostky, papriky na kostičky.
Maso vyklopíme do rozpáleného oleje a smažíme do měkka. Osolíme, přidáme cibuli a papriky a dusíme do změknutí zeleniny, přidáme trochu sójové omáčky, aby to mělo tmavší barvu a dobrou chuť. Přidáme trochu vody a zahustíme solamylem. Podáváme k bramborákům nebo k rýži.