Linecké kytičky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 250 g hladké mouky
- 150 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- vanilkový cukr
- citronová kůra
- rybízová marmeláda
Postup Linecké kytičky
Postup přípravy receptu
-
Do prosáté mouky a moučkového cukru přidáme máslo, žloutek, vanilkový cukr a citronovou kůru a vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu odpočinout v chladnu.
Na pomoučeném vále vyválíme asi 2 mm silnou placku, ze které pomocí tvořítek vykrajujeme tvary hvězdiček nebo kytiček.
Vykrájené tvary opatrně přenášíme na vymazaný plech a pečeme dorůžova v dobře předehřáté troubě (elektrický sporák 175°C/plyn stupen 2).
Hotové kousky po upečení a vychladnutí slepujeme rybízovou marmeládou nebo krémem a dozdobíme barevnou polevou (viz stránka o polevách) a cukrářskými ozdobami.