Linecké kytičky

Recepty, Cukroví

Suroviny

250 g hladké mouky
150 g másla
100 g moučkového cukru
1 žloutek
vanilkový cukr
citronová kůra
rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Do prosáté mouky a moučkového cukru přidáme máslo, žloutek, vanilkový cukr a citronovou kůru a vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu odpočinout v chladnu.

  2. Na pomoučeném vále vyválíme asi 2 mm silnou placku, ze které pomocí tvořítek vykrajujeme tvary hvězdiček nebo kytiček.

  3. Vykrájené tvary opatrně přenášíme na vymazaný plech a pečeme dorůžova v dobře předehřáté troubě (elektrický sporák 175°C/plyn stupen 2).

  4. Hotové kousky po upečení a vychladnutí slepujeme rybízovou marmeládou nebo krémem a dozdobíme barevnou polevou (viz stránka o polevách) a cukrářskými ozdobami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!