Banánové lívanečky s kefírem
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 50 ml kefíru
- 1 vejce
- 2 středně velké banány
- 3 lžíce strouhanky (můžeme nahradit kukuřičnou strouhankou)
- olej na smažení
- 250 g čerstvých jahod
- 5 lžic krupicového cukru
- 5 lžic vody
- bílý jogurt
Postup Banánové lívanečky s kefírem
Postup přípravy receptu
-
Banány na talíři vidličkou pomačkáme na jemnou kaši.
Vejce ušleháme s kefírem, přidáme banánovou kaši, strouhanku a důkladně promícháme. Necháme chvíli ustát, než strouhanka vsákne do těsta.
Mezitím v kastrůlku ve vodě rozpustíme cukr, přidáme jahody, které jsme trochu vidličkou nadrtili a necháme 2 minuty provařit. Můžeme také jahody pouze rozmačkat s cukrem a nevařit.
Odpočaté těstíčko nabíráme lžící, klademe do pánve s rozehřátým olejem a tvarujeme malé lívanečky. Smažíme pozvolna po obou stranách do zlatavé barvy.
Po usmažení klademe na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk a poté podáváme.
Na talíři přelijeme jahodovým dipem a ozdobíme kopečkem jogurtu.