Banánové lívanečky s kefírem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

50 ml kefíru
1 vejce
2 středně velké banány
3 lžíce strouhanky (můžeme nahradit kukuřičnou strouhankou)
olej na smažení
250 g čerstvých jahod
5 lžic krupicového cukru
5 lžic vody
bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Banány na talíři vidličkou pomačkáme na jemnou kaši.

  2. Vejce ušleháme s kefírem, přidáme banánovou kaši, strouhanku a důkladně promícháme. Necháme chvíli ustát, než strouhanka vsákne do těsta.

  3. Mezitím v kastrůlku ve vodě rozpustíme cukr, přidáme jahody, které jsme trochu vidličkou nadrtili a necháme 2 minuty provařit. Můžeme také jahody pouze rozmačkat s cukrem a nevařit.

  4. Odpočaté těstíčko nabíráme lžící, klademe do pánve s rozehřátým olejem a tvarujeme malé lívanečky. Smažíme pozvolna po obou stranách do zlatavé barvy.

  5. Po usmažení klademe na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk a poté podáváme.

  6. Na talíři přelijeme jahodovým dipem a ozdobíme kopečkem jogurtu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!