Malé růže (mini dortíky)
Recepty, DortySuroviny
- Korpus:
- 7 vajec
- 7 lžic cukru krupice
- 6 lžic výběrové mouky
- 1 lžíce kakaa
- Krém:
- 1 máslo
- moučkový cukr
- 250 ml mléka
- 4 lžíce mouky polohrubé
- 2 vanilkové cukry
- marmeláda
- marcipán
- Punčovina:
- (zbytky korpusu)
- marmeláda
- kakao
- rum
- voda
- moučkový cukr
Postup Malé růže (mini dortíky)
Postup přípravy receptu
-
Korpus:
Vyšleháme si vejce s cukrem do pěny, potom po lžících přidáme mouku a kakao a pomalu zamícháme do vaječné pěny a dáme péct na pečící papír do trouby. Po upečení necháme vychladnout.
Krém:
Mléko a vanilkový cukr hřejeme na vodní lázni, přidáme mouku a mícháme než zhoustne. Potom odstavíme a necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme změklé máslo s moučkovým cukrem, když nám kaše vychladla, tak jí po lžících přidáváme do másla.
Pak si vezmeme korpus (piškot), vykrojíme si kolečka, jedno větší, druhé menší. Spodní (větší), namažeme marmeládou a pak krémem přiklopíme menším kolečkem, dáme chladit do lednice. Mezitím si ze zbytku korpusu uděláme punčovinu: rozdrobíme zbytek korpusu, přidáme rum, kakao, marmeládu, trochu vody a moučkového cukru - zpracujeme.
Pak si vyndáme z lednice připravené slepené korpusy (mini dortíky) a ty punčovinou dotvarujeme do tvaru slzy (jehlan), pak je namažeme jemně marmeládou, nebo zbytkem krému. A zase chladit do lednice.
Mezi tím si rozválíme marcipán a z něj pak opět vykrajujeme kolečka (lístky růže), ty si umělou lžičkou na okrajích ztenčíme a zvlníme. Ty pak postupně od shora obtáčíme marcipánem.