Jahodová mlska

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajec
5 lžic vody
200 g hladké mouky
200 g cukru krupice
1,5 lžičky prášku do pečiva
2 šlehačky
2 ztužovače šlehačky
2 lžíce moučkového cukru
500 g čerstvých jahod
1 balíček želatiny

Postup přípravy receptu

  1. Vejce si vyšleháme s vodou do pěny. Přidáme cukr a šleháme tak dlouho, dokud se trochu většina nerozpustí. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme do vajec.

  2. Formu si vymažeme trochou oleje a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a dáme do trouby péct na 200°C asi 20 minut.

  3. Šlehačky si vyšleháme s moučkovým cukrem a ztužovači. Ze 100 g jahod si uděláme pyré a zamícháme do šlehačky. Potřeme vychladlý korpus a dáme na chvilku do lednice ztuhnout.

  4. Ze zbytku jahod uděláme také pyré. Želatinu necháme v kastrůlku nabobtnat s 6 lžicemi vody 5 minut. Poté na plotně zahřejeme, dokud se nerozpustí a smícháme s jahodovým pyré.

  5. Nalijeme na ztuhlou šlehačku a dáme do lednice na 2 hodinky ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!