Jahodová mlska
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 vajec
- 5 lžic vody
- 200 g hladké mouky
- 200 g cukru krupice
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- 2 šlehačky
- 2 ztužovače šlehačky
- 2 lžíce moučkového cukru
- 500 g čerstvých jahod
- 1 balíček želatiny
Postup Jahodová mlska
Postup přípravy receptu
-
Vejce si vyšleháme s vodou do pěny. Přidáme cukr a šleháme tak dlouho, dokud se trochu většina nerozpustí. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme do vajec.
Formu si vymažeme trochou oleje a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a dáme do trouby péct na 200°C asi 20 minut.
Šlehačky si vyšleháme s moučkovým cukrem a ztužovači. Ze 100 g jahod si uděláme pyré a zamícháme do šlehačky. Potřeme vychladlý korpus a dáme na chvilku do lednice ztuhnout.
Ze zbytku jahod uděláme také pyré. Želatinu necháme v kastrůlku nabobtnat s 6 lžicemi vody 5 minut. Poté na plotně zahřejeme, dokud se nerozpustí a smícháme s jahodovým pyré.
Nalijeme na ztuhlou šlehačku a dáme do lednice na 2 hodinky ztuhnout.