Červená omáčka s medvědím česnekem - k těstovinám
Recepty, OmáčkySuroviny
- 2 ks mrkve
- 1/2 cibule (na drobno nakrájená)
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce hladké mouky
- 500 g rajčatová šťáva (pasírované rajčata)
- cca 600 ml vody (dle požadované hustoty)
- sůl
- pepř
- velká hrst posekaného medvědího česneku
Postup Červená omáčka s medvědím česnekem - k těstovinám
Postup přípravy receptu
-
Cibuľu speníme na oleji, zaprášime múkou a osmažíme.
Zriedime vodou a paradajkovou šťavou, pridáme mrkvu na jemno nastrúhanú a dobre prevaríme.
Ochutíme soľou, korením, príp. aj dosladíme.
Vypneme zdroj tepla a vhodíme posekaný medvedí cesnak. Servírujeme ihneď s nejakými cestovinami.