Nejjednodušší tvarohové těsto na ovocné knedlíky (bez vejce)

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

Toto množství je na 7 jahodových knedlíků:
250 g měkkého tvarohu
100 g dětské krupičky nebo hrubé mouky
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Na pracovní desce vypracujeme těsto, utvoříme váleček, který rozdělíme na daný počet kousků.

  2. Z každého kousku utvoříme placičku, poklademe ovocem a zformujeme do kulatých knedlíků. Necháme 15 minut odpočinout.

  3. Mezitím necháme v hrnci ohřát vodu.

  4. Knedlíky najednou vložíme do vroucí vody, po chvilce je odlepíme ode dna a vaříme, dokud nevyplavou. Od doby, kdy vyplavou necháme ještě 2 - 3 minuty a vyndáme je.

  5. Podáváme jak jsme zvyklí, s moučkovým cukrem, tvarohem, polité přepuštěným máslem...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!